Foredrag

At finde sin plads i litteraturen

Et audiovisuelt foredrag om den svære tilblivelse af forlaget Baggaardsbaroner.

Varighed: 2 x 45 min
Pris: 4000 dkk eks. transport og moms

Vi tager jer med hele vejen fra de knuste forfatterdrømme efter afslag på etablerede forlag og harmen over en ensporet, litterær scene til skabelsen af et forlag, der på alle måder falder udenfor kategori.

En DIY-fortælling om at turde tro på sig selv og sit produkt, selv når ens fragtbil bryder i brand på den tyske Autobahn på vej til trykkeriet, om op-, men mest nedture, i en søgen efter at finde sin plads i litteraturen.
Først del omhandler de veje hvormed man kan bryde gennem kunstverden med sin egen stemme og vision. Om de fiaskoer, nedture og faldgrupper der altid vil opstå. Om at finde sin niche og markedsføre sig selv gennem alternative og originale metoder.

Anden del har fokus på innovationstanken og samarbejdet med andre kunstnere, og de muligheder der åbner sig i mødet med de forskellige kunstformer. Der vil desuden være tips & tricks til forfatteraspiranter.

 

Den umulige redaktøropgave

Anbefalet af Radio 24syv

Varighed: 2 x 45 min
Pris: 4000 dkk eks. transport og moms

I vinteren 2015 modtog Baggaardsbaroner et kaotisk og fragmenteret manuskript. Trods tekstens ufærdige karakter brændte dens nerve og forfatterens talent klart igennem. Kort tid efter modtog forlaget en forfærdelig besked om, at forfatteren havde taget sit eget. Efter et møde med forfatterens familie stod det klart, at alle parter ønskede projektet fulgt til dørs.

Herefter fulgte 2,5 års ihærdigt detektivarbejde med at sammenstykke forfatterens egne tekstbidder til en færdig udgivelse. Gamle breve, notesbøger, kærestebreve, mails og sms’er, blev gennemgået og blev siden til den anmelderroste Mysteriet om et menneske – et værk, der ikke ligner noget hidtil udgivet i dansk litteratur. Alle ordene er forfatterens egne, remixet i overensstemmelse med forfatterens afskedsbrev og originale ønske om en færdig udgivelse.

Baggaardsbaroners forlæggere og redaktører fortæller historien fra første møde til færdig udgivelse. Om alle de tvivlspørgsmål der opstod undervejs, og om hvordan man skaber ”den gode roman” med integritet og moral i behold uden at gå på kompromis med indholdet.

 

En bog skrevet på beton

Værket benyttes i dag som undervisningsmateriale i Dansk for udskolingen.

Varighed: 2 x 45 min (længere ved tilkøb af Stencil-workshop)
Pris: 4000 dkk eks. transport og moms

Foredraget er en fortælling om tilblivelsen af de anmelderroste grafittiværk En sprække i virkeligheden, der blev undfanget over tre vinternætter, hvor kunstnerne måtte gemme sig fra politiet, bryde ind gennem afspærringer og genopdage et tabt sted, der har været afspærret for en mulig nedrivning siden firserne. Værket består af 43 sort/hvid-fotografier, hver indeholdende en sætning skrevet med graffitistencils på et forladt industrikvarters flader. Det omskiftelige lærred dikterer skriftens rytme og opbrydning. Tilsammen fortæller de 43 billeder en mørk og melankolsk historie om jordens sidste dag, som reflekteres af den ensomme, forladte kulisse de er sat i.

Værkernefra bogen har været udstillet på flere gallerier i København – herunder GalArtery, Reputation og Red Door. De fysiske værker indgår i forskellige graffitti- og og lokalkulturelle byvandringer på Sysjælland.Foredraget er en beretning om værkets tilblivelse samt en filosofisk diskussion om hvad der sker med tekst, når vi hiver den ud af bogens trygge sider og udsætter den for en læsning, der ikke er dikteret af sidetal eller forfatterens tiltænkte hensigter.

Foredraget kan kombineres workshop, hvor vi lærer folk at lave stencils (grafittiskabeloner) og hvordan man arbejder med forskellig tekstur.
Skriv for nærmere information og pris.